top of page

Riskli döviz kazançları, Evergrande'nin korktuğu gibi sunulan güvenli limanlar

Riske duyarlı Avustralya doları yükseldi ve güvenli liman yen Pazartesi günü, borçlu Çin Evergrande Group'tan kaynaklanan yaygın piyasa bulaşma korkularının azalmasıyla neredeyse üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Yükselen emtia fiyatları Avustralya ve Norveç tacına da yardımcı olurken, yüksek ABD getirileri Japon yatırımcı parasını cezbettikçe yen baskı altında kaldı.

Euro, Sosyal Demokratların CDU/CSU muhafazakar bloğunu kıl payı yenilgiye uğratmayı öngörmesiyle birlikte, hafta sonu Almanya seçimlerindeki gelişmeleri büyük ölçüde göz ardı ederek 1.1707 dolardan çok az işlem gördü.

Dolar endeksi altı büyük rakipleri karşı ABD para birimi ölçer, 93.40 de biraz daha yüksek işlem, geçtiğimiz hafta kendi aralığının ortasında süpürdü.

"Geçen haftanın devamı gibi görünüyor, yüksek betalar iyi performans gösteriyor, limanlar paketin gerisinde kalıyor, FX piyasası gerçekten daha geniş anlamda gördüğümüz hissiyattaki iyileşmeyi takip ediyor - hisse senetleri iki haftalık bir kaybı yakalıyor Caxton FX'in kıdemli piyasa analisti Michael Brown, "Çalışma ve getiriler oldukça keskin bir şekilde yükseliyor" dedi.

ABD faiz oranları, Federal Rezerv'in geçen hafta kasım ayından itibaren teşviği azaltmaya başlayabileceğini ve bayraklı faiz artışlarının beklenenden daha erken gelebileceğini açıklamasının ardından, daha sıkı ABD para politikası beklentisiyle Temmuz ayının başından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Commonwealth Bank of Australia (OTC: CMWAY ) analistleri bir müşteri notunda , "USD, daha şahin bir FOMC'nin çapraz akımlarına ve potansiyel bir Evergrande temerrüdüne ilişkin azalan endişelere yakalanmaya devam edecek" dedi .

Yenilenen Evergrande endişelerinin geçen haftaki piyasa oynaklık seviyesini tetikleme olasılığı düşük "Yine de, riskler daha güçlü bir USD'ye kayıyor" dediler.

Çin'in en büyük ikinci geliştiricisi olan Evergrande'nin 305 milyar dolarlık borcunu temerrüde düşürebileceğine dair endişeler, son haftalarda ticareti gölgede bıraktı, ancak bu salgın korkularının bir kısmı azalıyor.

Çin Halk Bankası, Pazartesi günü finansal sisteme net 100 milyar yuan (15.5 milyar $) enjekte ederek geçen hafta net 320 milyar yuan'a, yani Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeyi ekledi.

Medya kuruluşu Caixin'in hafta sonu bildirdiğine göre, Çin'deki bazı yerel yönetimler, konut projelerine ayrılan fonların yönlendirilmesini önlemek için Evergrande emlak projeleri için özel saklama hesapları kurdu.

Yen dolar karşısında 110.99'a kadar zayıfladı ve geçen haftanın sonundan itibaren biraz daha güçlü bir şekilde 110.645'te işlem görmeden önce 6 Temmuz'daki en düşük seviyeyi yakaladı.

Bunu, Pazartesi günü %1.4970 ile 29 Haziran'dan bu yana en yüksek seviye olan 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirilerindeki hamleleri takip etti ve ardından 1.4854'e geriledi.

Melbourne'deki Pepperstone aracı kurumunun araştırma başkanı Chris Weston bir müşteri notunda, " ABD tahvil getirileri ile USDJPY arasındaki korelasyon yükseldi" dedi.

"USDJPY biraz gergin görünüyor, bu yüzden burada takip etmekte temkinli olurum, ancak giderek yükselen bir trend içinde potansiyel bir destek bölgesi olarak 110.50'nin yeniden test edilmesini bekliyorum."

Avustralya Doları, bir hafta önce 0,72205 $'dan %0,37 artışla 0,72835 $'a çıkarak 24 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Norveç tacı yaklaşık %0,4 değer kazandı ve 6 Temmuz'dan bu yana ilk kez dolar başına 8,5493'e ulaştı.

Kanada doları, dolar başına yaklaşık %0.3 artışla 1.2622 C$'a yükseldi.

Bu kazançlar , demir cevheri, bakır ve diğer endüstriyel metaller yükselirken Brent ham petrolünün beşinci günde ilerleyip varili 80 doları kapatmasıyla geldi .

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü Kongre'de yapacağı konuşmada Hazine Bakanı Janet Yellen'a katılmasıyla merkez bankası konuşmacıları bu hafta odakta olacak.


Avrupa Merkez Bankası, Salı ve Çarşamba günleri yıllık bir foruma ev sahipliği yapıyor ve sadece ECB Başkanı Christine Lagarde birinci gün açılış konuşması yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Powell, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew ile ikinci gün bir panel tartışmasına katılıyor. Bailey.



0 views0 comments
bottom of page