top of page

Dolar, Evergrande soruları oyalanırken bir haftanın en düşük seviyesi üzerinde seyrediyor

Emlak geliştiricisi China Evergrande Group'un akıbetiyle ilgili sorular sürerken, dolar neredeyse bir aydaki en büyük düşüşün ardından bir gecede nefes alarak Cuma günü majör akranları karşısında bir haftanın en düşük seviyesinin üzerine çıktı.

Hazine getirilerinin Temmuz başından bu yana en yüksek seviyeye çıkmasıyla yen, Ağustos ortasından bu yana en zayıf seviyesine geriledi.

Dolar endeksi altı rakipleri sepeti karşısında doların ölçer, Perşembe günü% 0.36 oranında kayma ve 92.977 de 17 Eylül beri en düşük dokunduktan sonra 93.175% 0.08 oranında yükseldi. Bu, haftanın kazançlarını sildi ve endeksi %0,09'luk bir düşüşe ayarladı.

Pekin Perşembe günü Evergrande'nin bir kara tahvili için faiz ödemesi yapacağını açıkladığında finansal sisteme yeni nakit enjekte ettikten sonra güvenli liman dolar zarar gördü.

Ancak, bazı offshore tahvil sahipleri Perşembe gününe kadar kupon ödemelerini almadıklarını söyledi. Önümüzdeki hafta daha fazla dolar tahvil faizi gelecek.

ABD Hazine tahvil getirilerinin Tokyo'da 2 Temmuz'dan beri görülmeyen bir seviye olan %1,452'ye yükselmesiyle dolar 11 Ağustos'tan bu yana ilk kez %0,16 artarak 110,57 yen oldu.

Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) şahin yorumları, ABD Merkez Bankası'nın aylık tahvil alımlarını Kasım ayına kadar düşürmeye başlayabileceğini ve faiz oranlarının bir sonrakine kadar beklenenden daha hızlı yükselebileceğini söylemesinden bir gün sonra, küresel olarak getirileri artırdı. yıl.

BOE, politika yapıcılarından ikisinin pandemi dönemi devlet tahvili alımının erken sona ermesi için oy kullandığını ve piyasaların faiz oranı artış beklentilerini Mart ayına taşıdığını söyledi.

ING'den Francesco Pesole ve Chris Turner, müşterilere sabah notlarında, "Evergrande'nin kaderi belirsizliğini koruyor, ancak piyasalar artık herhangi bir olası sistemik etki konusunda daha az endişeli ve risk varlıklarının ralli yapması için yer bırakıyor" dedi.

"Gelişmiş duyarlılık, dolar üzerinde ağırlık yarattı ve bu da piyasaların Fed'in Nokta Planına uyum sağlama konusundaki isteksizliğini azaltıyor." Nokta Grafiği, bankanın gelecekteki faiz oranları beklentilerini belirleyen bir Fed grafiğine atıfta bulunur.

Çin'in Cuma günü kripto para ticaretine yönelik baskıyı yoğunlaştırmasının, "yasadışı" faaliyeti ortadan kaldırmaya ve ülke çapında kripto madenciliğini yasaklama sözü vermesinin ardından kripto para birimleri düştü.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin , %7'nin üzerinde düşüşle 41.419 $'a düştü.

Tipik olarak bitcoin ile birlikte yükselen ve düşen daha küçük madeni paralar da düştü. Eter %10 düşerken XRP de benzer bir miktarda düştü .

İtibari para birimlerinde sterlin, 20 Eylül'den bu yana ilk kez bir gecede 1.3750$'a kadar yükseldikten sonra %0.3 düşüşle 1.3685$'a geriledi.

Euro Perşembe günü ulaştığı bir ayın en düşük seviyesi olan 1.16835$'dan toparlandıktan sonra 1.1731$'da çoğunlukla yatay seyretti.

Riske duyarlı Avustralya doları, bir haftanın en yüksek seviyesi 0.73165'e ulaştıktan sonra %0.5 kayıpla 0.7258 $'a geriledi. Yeni Zelandalı mevkidaşı da %0.5 kayıpla 0.7033$'a geriledi.

Westpac, dolar endeksinin yıl sonuna doğru biraz daha yükseleceğini, ancak yakın vadede 92.0-93.5 aralığında kalacağını düşünüyor.

Westpac stratejistleri bir raporda, "Fed'in net düşüş sinyali ve faiz artırımı planlarının ilerlemesi, Evergrande çevresinde süregelen belirsizlik bir yana, olumsuz tarafı içermeli" dedi.


Bu arada National Australia Bank (OTC: NABZY ), dolar endeksi için yılsonu hedefi olan 89.6'ya ulaşmak için dolar duyarlılığında keskin bir düşüşe ihtiyaç duyulacağını ve bunun için "belirgin bir kısa vadeli tetikleyici bulunmadığını" söyledi. bir araştırma notunda.

Fed Listens etkinliğinde açılış konuşması yapan Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere birçok Fed yetkilisi Cuma günü konuşacak.


0 views0 comments
bottom of page