top of page

FOREX VE PSİKOLOJİ.

Yatırım piyasalarında ele alınacak en temel konulardan biri de psikolojidir. Bu piyasalarda sakinliğinizi korumak, risk yönetimi yapabilmek ve sabır ciddi unsurlardandır. Kazanmak zor değil, sabretmek zor.

Zaman içerisinde sabrın bu alandaki temel taş olduğunu deneyimleyerek göreceksiniz. Hırs duygusu bu alandaki en büyük düşmanınızdır.

Kendini iyi tanıma ve imkanlarını bilme, içsel duygularına hakim olabilme yatırımcıyı iflas etme tehlikesinden kurtarır.

Öğrenme yaşam boyu devam eden bir serüvendir. Bu serüvene kapılmaktan korkmayın. Kendinizi tek bir kişi, kurum veya bilgiye emanet etmek yerine teknoloji çağında yaşamamızın avantajlarından yararlanarak araştırıp öğrenmenizi ve böylece kendinize bir bilgi kalkanı oluşturmanızı tavsiye ederim.


Yatırım piyasalarında yeni olan yatırımcılarımız için de öncelikle ''Demo hesap'' dediğimiz deneme platformlarında piyasa mantık ve stratejisini daha iyi kavrayabilmek için denemeler yapmalarını, destek aldıkları yatırım uzmanlarından risk yönetimi ve analiz desteği almalarını öneriyorum. Karşılıklı güven içerisinde ilerlediğiniz sürece hem kazanç hem de alanda bilgi ve tecrübe edeceğinizi düşünüyorum.


Hepinize bol şans diliyorum :)




0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page